Naše Antonie a její tipy na Vánoční dárky

Vánoce se blíží, je čas začít jednat...

Jako zkoušeli jsme doma už připravovat na to, že to vypadá, že Ježíšek bude mít koronavirus. A vlastně je tak nějak v tom držíme stále. O to větší překvapení bude... možná. V první řadě se snažíme nepropadat panice a konzumnímu nakupování všeho. Začali jsme tím, že společně hledáme cesty k tomu, jak jejich starým hračkám vdechnout nový život. Minulý měsíc jsme tedy všechny hračky vzali do rukou a zkoušeli v dětech probudit nový zájem. Třeba tím, že jsme vyměnili baterky v autíčkách na dálkové ovládání. Nebo, že jsme vůbec to dálkové ovládání k autíčku našli. To mi připomíná -  znáte problém záhady ztracených ovladačů od televize? Hlavně tedy od té doby, co žijete společně se svými dětmi? Každý večer řešíme tuhle záhadu, tak dlouho, dokud se nezvednu a nejdu ztlumit nebo vypnout televizi vlastní rukou. Což někdy může být problém... hlavně u modernějších typů televize. Kde sakra je to tlačítko, které není tlačítko, ale jen jemné naznačení kdesi v rámu televize, kde už ani rám vlastně není? Pak vzpomenu na starou dobrou klasiku s velkými knoflíky naší černobílé televize, kterou jsme si se ségrou přepínaly násadou od koštěte... Po chvilce šátrání, mžourání, hledání a sakrování odpojuju televizi z elektřiny a pak klidným hlasem dětem vysvětluju teorii - Není ovladač, není televize a když není televize, nemůže být logicky ani pohádka. Najednou se jejich, do té doby dost vlažný přístup, změní v panické, horké hledání. Nezajímavější na tom je, že ho vždycky najdou a z toho vyplývá jediné. Chcete-li najít dálkové ovládání od televize, odpojte kabel televize! :)

Ale zpět... takže vybíráme hračky... pečlivě. Máme tři děti. Téměř sedmiletého školáka Vašíka, tříletého školkáčka Toníka a roční Josefínu. Vezmeme to popořadě, takže od nejmadšího.

Holky, kluci - 1 rok
- popravdě si myslíme, že není třeba moc řešit v tomhle věku, jestli je to holka nebo kluk, ale spíš, co by teoreticky mohlo zabavit dítě, případně i Vás.

Reaguje dobře na zvuky a dělá mu, (jí) to dobře? Tak co třeba zkusit xylofon?

 

Chcete se dětem věnovat večer před spaním čtením pohádky nebo vyprávěním příběhů? Můžete si pořídit knihu nebo promítací příběhovou baterku.

Třeba by Vašemu dítku prospěl mazlíček na noční tulení? V naší nabídce najdete měkoučkou panenku a to kluka nebo holku - Chiaru nebo Massima. Ale my třeba budeme pořizovat pro naší Pepi kluka. Já měla totiž jako malá taky svýho Péťu a moc ráda na něj vzpomínám. A pak ty zoubky! V tomhle věku hodně rostou. Dřevěné kousátko? Nebo dřevěné chrastítko, které se může i kousat? A autíčko na ježdění - pro holky i pro kluky, to musí být!

 

Kluk, holka (3-4 roky)

My máme jasno a vřele Vám můžeme doporučit tyto hračky, protože s nima máme opravdu tu nejlepší zkušenost. Duhové oblázky Rainbow Pebbles, brčková stavebnice Straws and Conectors, Bakoba stavebnice, která je kompatibilní s legem a využijí tak i starší sourozenci. Ještě čekáme pro Toníka na nalepovací silnici a pravděpodobně si jí nalepíme přes celý byt, potože jsme vybrali opravdu tu top! Jde nalepovat i na stěny a je dlouhá 10 metrů a široká 10 centimetrů. K tomu dorazí ještě koleje. Každým dnem, bude u nás... sledujte nás. Holčičkám by se mohlo líbit ještě tohle, co myslíte? Já to jako malá milovala - Velká sada magických spirál.

 

 

Kluci, holky (od 6-7 let)

Skvělá je magnetická stavebnice Powerclix, na tu u nás nedáme dopustit. Věčné jsou také magna tablety. Můžeme Vám nabídnout dvě verze. Pokud máte rádi společenské hry, vyzkoušejte třeba oblíbené Tvarohrátky nebo Příšerky ze Skříně nebo obdobu více pro holky - Popelku. Minulý týden jsme naskladnili úplnou novinku od granny - PixBlocks, kterou určitě pořídíme pod stromeček. Ta totiž dává průpravu v základech programování. A když už jsme u programování, určitě doporučujeme Programovací myš Colby a set aktivit! Měla by dorazit tento týden - tedy do 20. 11. 2020! A skladem už máme ještě pár programovacích zajímavých kousků. Ty tu uvidíte 19. 11. 2020. Určitě sledujte náš FB nebo instagram, budeme o tom informovat.

 

 

Také jsme spustili speciální vánoční kategorii s Vánočními tipy, do které postupně dodáváme hračky, které by se pod stromeček určitě hodily, které by se mohli hodit - Vánoční tipy na dárky.

Pro lepší orientaci v našem obchodu jsme zároveň vylepšili filtrování produktů. Až tedy najedete do libovolné kategorie a scrollujete myší lehce dolů, po levé straně se Vám zobrazí podrobný filtr, kde si můžete zvolit, zda chcete dáreček pro holku nebo pro kluka, v jakém jsou věku, o co se zajímají a co chcete u nich rozvíjet.

Všem Vám ze srdce přeju hodně sil v tomhle těžkém koronavirovém čase, Vánoce budou jistě zajímavé. Naštěstí se tak ale stalo v poměrně moderní době, jídlo se dá objednat, hračky pro děti taky... a víc vlastně ani nepotřebujeme. Jen se najíst, užít si rodinnou pohodu, zapálit svíčky, prskavky a radovat se s dětmi nad dárečky. Co potěší naše děti, potěší i nás.

Bude nám ctí Vás Vánočně inspirovat na našich sociálních sítích...

Antonie z Chytrých hraček

 

Návrh bez názvu 

 

Antonie o sobě:

 
"Jsem Antonie - ta z Chytrých hraček, ta se staromódním jménem, pod kterým si většina představí důchodkyni. :)
Jsem hrdou majitelkou firmy Chytré hračky. Jsem majitelkou, ale nejsem zakladelkou. Společnost založila jiná maminka a už je to téměř 20 let ( i když firma v pravém slova smyslu - tedy s.r.o. je až od roku 2013). Hlavním posláním bylo vždy vybírat kvalitní didaktické hračky a pomůcky pro předškolní a školní vzdělávání. Podařilo se navázat dobré vztahy s kvalitními výrobci z celého světa, jejichž produkty v naší nabídce najdete dodnes. Původní myšlenky se snažíme držet a věřím, že se nám to daří. Mou velkou snahou, kterou vnímám i jako takové mé poslání, je - příbližit vzdělávací svět hraček a didaktických pomůcek i Vám - rodičům Vašich skvělých dětí. Já, osobně jsem totiž měla z označení "didaktické" a "vzdělávací" vždy tak trochu respekt. Pochopím to? Bude nás to s dětmi bavit? Budeme vědět, jak si s tím hrát? Nebude to drahé? Dnes se zdá, že všichni výrobci vsadili na "vzdělávací" cestu, protože to prostě prodává. Za mě ale stále platí to, že nejsou hračky jako hračky a že se všechny hračky dají využít i jinak než jen podle návodu.
 
Zároveň jsem i manželkou a matkou tří úžasných dětí - Vašíka (6 let), Antonína (3 roky) a Josefíny (1 rok). Manžel i děti jsou důležitou součástí naší firmy. Díky manželovi jsem schopná posouvat sebe i Chytré hračky technicky vpřed. Děti mi dělají pravidelné testery našich novinek. Jednodušše se řídíme heslem, nebaví-li hračka ani chvilku ani jedno z našich dětí, nebude pravděpodobně bavit ani děti našich zákazníků.
 
Věřím, že si u nás vybere každý. Pokud Vám však něco chybí, nebojte se nám o tom napsat. Všechny připomínky jsou pro nás důležité a cenné.
 
Děkujeme, že jste s námi a přejeme Vám krásné, kreativní dny, plné zábavného, chytrého hraní."
 
Antonie z Chytrých hraček
 
 
 Děkujeme za váš nákup.